Novosti, ugodnosti in aktualni dogodki / XS-XL izposoja ozvočenja, najem ozvočenja in ozvočenje prireditev
Stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Če nadaljujete z brskanjem, smatramo, da se strinjate z izmenjavo poškotkov.

Novosti, ugodnosti in aktualni dogodki na enem mestu!

Glasba na poroki - DJ ali glasbena skupina?

Glasba na poroki - DJ ali glasbena skupina? Pri planiranju poroke in poročnega slavja se zagotovo ne moremo izogniti glasbi, ki bo spremljala obred ter kasnejšo zabavo. Tako je zelo pomembno, da pred izbiro razmislimo o dveh možnih. Ena je ta, da za predvajanje glasbe na poroki izberemo DJ-ja, druga pa glasbena skupina.

Pri izboru glasbe, bodisi DJ-ja ali glasbene skupine vam priporočamo precej previdnosti, saj je lahko od tega precej odvisno tudi počutje gostov ter poroke kot celote. Kot prvo priporočamo, da pregledamo seznam povabljenih in ocenimo populacijo svatov (starostne razlike), kot drugo razmislimo glede programa in vodenje celotne poroke, saj mogoče potrebujemo osebo oz. morebiti animatorja v zabavnem delu poroke in kot zadnje preverimo tudi finančni vložek, ki smo ga pripravljeni nameniti glasbi na poroki. V nadaljevanju smo na kratko tudi zapisali nekatere prednosti, če za glasbo na poroki poskrbi DJ ali glasbena skupina. Na koncu ne pozabite na to, da dobra beseda seže v deveto vas!

Prednosti, če za glasbo na poroki poskrbi DJ:

 • nizka cena
 • širok nabor glasbe
 • primernejše za mlajšo populacijo

 • Prednosti, če za glasbo na poroki poskrbi glasbena skupina:

 • prisotnost pred, med in po obredu
 • običajno vključuje tudi animacijo in igre
 • za starejšo generacijo še zmeraj bolj zaželeno

 • Za vas smo pripravili tudi pakete izposoje ozvočenja z DJ-jem, ki bo poskrbel za vse zvrsti glasbe na vašem poročnem slavju po izjemno ugodnih cenah. Po vaših željah pa lahko priskrbimo tudi glasbeno skupino ali animatorja.

  Zakaj je izposoja ozvočenja za zabavo tako priljubljena?

  Zadnje čase lahko opažamo porast povpraševanja za izposojo profesionalnega ozvočenja na raznih rojstnih dnevih, obletnicah, zaključkih, porokah in drugih prireditvah. Zelo zanimivo je, da je porast najbolj opazen na manjših zabavah, kjer je bila izposoja ozvočenja še nedavno nemogoča, ljudje pa so imeli pogosto tudi strah pred neznanjem in poškodbami opreme. Kakšne pa so danes prednosti izposoje ozvočenja in zakaj je tako zanimivo?

  1. Kvaliteta zvoka

  Na rojstnem dnevu in drugih manjših zabavah lahko pogosto srečamo različne manjše oblike ozvočenja, kot so glasbeni stolpi, računalniški zvočniki in podobno. Te običajno priskrbimo sami ali jih najdemo doma. Ko se vzdušje sprosti, pričnemo s plesom in vse skupaj postane glasneje, vsi dobro vemo kaj se zgodi. Glasbe se običajno ne sliši, slišati je le cviljenje ali čez čas še tega več ne, ker zvočniki povsem odpovedo. Pri najemu ozvočenja je poskrbljeno za kvalitetno profesionalno ozvočenje, ki bo poskrbelo, da bo vaša zabava nepozabna in vas tudi ne bo pustilo na cedilu. Zaželeno je, da se posvetujemo glede števila ljudi, ki bodo prisotni na prireditvi, glasbeni zvrsti, ki jo bomo predvajali. Glede na izkušnje ozvočevalca si bomo lahko izposodili najoptimalnejše ozvočenje za našo prireditev ali zabavo.

  2. Brez tveganja

  Še pred kratkim smo lahko slišali za precej primerov, da je kakšen zvočnik "crknil", smo pokvarili ojačevalec ali drugo elektronsko komponento. Ta strah je danes povsem odveč. Vsi novejši profesionalni zvočniki, ki so na voljo za izposojo imajo vgrajena vsa potrebna varovala in druge inteligentne varnostne mehanizme, ki preprečujejo vsakršno okvaro. V praksi to pomeni, če bomo zvočnik preobremenili, bo sam zmanjšal glasnost. S tem se izognemo vsakršnemu tveganju.

  3. Ugodna cena najema

  Cena izposoje ozvočenja je danes že zelo nizka. Prične se lahko že pri 50€ za celoten komplet ozvočenja in potrebne opreme. Običajno se lahko dogovorimo tudi za kakšen popust pri naslednji izposoji. Ob rezervaciji ozvočenja ne pozabimo ponudniku izposoje obrazložiti predvsem iz katere naprave bomo predvajali glasbo (računalnik, CD predvajalnik, iPod ipd.), koliko mikrofonov potrebujemo in morebitne druge posebnosti naše prireditve. Običajno se med opremo nahajajo vsi potrebni kabli, stojala za zvočnike, mešalna miza in tudi kakšen mikrofon.

  Izposoja ozvočenja

   

  Pripravite najboljšo zabavo. Najemite ozvočenje!

  Če pripravljate zabavo ali drugo prireditev, kjer ne veste ali bo vaš radio in zvočniki, ki jih imate ne bodo zadostovali vam lahko pomaga ta prispevek, kjer vam bomo predstavili kako enostavno je najeti ozvočenje za zabavo, poroko, predstavitev ali drugi dogodek, kjer se želite izkazati. Znano je, da je zvok en izmed pomembnejših dejavnikov vsakega dogodka, še posebej, če je na dogodku večje število oseb. V tem primeru se pogosto dogaja, da ljudje ne slišijo glasbe ali še pomembneje govora, zaradi česar lahko v primeru govora udeleženci izgubijo glavne informacije, v primeru glasbe pa občutke. V nasprotju s tem pa bomo v primeru ustreznega ozvočenja, ki je primerno izbrano in kvalitetno poskrbelo, da bodo udeleženci brez težav sledili govoru in uživali v glasbi ter tako ohranili dogodek v dobrem spominu.

  Še nekaj let nazaj je bil najem ozvočenja drag in tvegan

  Pred leti je bilo potrebno za dogodek, kjer je prisotnih 100 ljudi cela gora zvočnikov, opreme in tudi ekipa, ki je vse skupaj ustrezno pripravila. Ker je bila oprema zelo draga je tudi izposoja ozvočenja temu sledila. Tako je bilo za ozvočenje potrebnih veliko zvočnikov, ki so bili velikih dimenzij in posledično precej težki, ojačevalci, CD predvajalniki, mešalne mize in na koncu še zapleteni priklopi vsega skupaj. Tako se je pogosto dogajalo, da oprema ni bila pravilno priključena in posledično tudi velikokrat po ali celo med dogodkom pokvarjena ali uničena, kar je pripeljalo do visokih stroškov najemnika opreme.

  Danes je izposoja ozvočenja zelo enostavna!

  Na srečo se tudi tehnologija tudi v v primeru ozvočenja precej razvija kar je pripomoglo, da so zvočniki manjši, zmogljivejši in enostavnejši za uporabo ter tako bolj prijazni za najem. Tako ima že večina zvočnikov varovala, ki preprečujejo fizične in tudi tehnične poškodbe zvočnikov. To pripomore k manjšemu tveganju pri najemu in enostavnejši uporabi.

  izposoja ozvocenja

  Aktivno ozvočenje.

  Kaj je aktivno ozvočenje? Aktivni zvočniki so zvočniki, ki že imajo vgrajen ojačevalec, zato dodatni ojačevalci in oprema niso potrebni. Aktivni zvočniki imajo vgrajeno tudi vso potrebno elektroniko, ki izničijo vsa tveganja poškodb, tudi zaradi preglasne glasbe ipd. Na omenjene zvočnike lahko preprosto direktno priključite svoj predvajalnik (računalnik, mp3 predvajalnik, iPod) in že pričnete z zabavo. V kolikor gre za večjo prireditev z več zvočniki pa preprosto dodamo med zvočnike in predvajalnik še mešalno mizo, ki je prav tako enostavna za uporabo.